47326
Book
In basket
(Klasztorna Kuchnia Świętej Hildegardy)
Strucle, ciasta, torty - przyjemności, przed którymi przestrzegają dietetycy i lekarze w serii "Kuchnia, która leczy"? W czym tkwi sekret prezentowanych przepisów? Odpowiedź jest zaskakująco prosta - w mądrości św. Hildegardy. Wszystkie przepisy zostały zmienione zgodnie z jej zaleceniami. W składzie smakowitych słodkości znajdziemy tylko zdrowe produkty, pozostałe zastąpiono lub usunięto. Powstały znakomite wypieki na bazie mąki orkiszowej, surowego cukru trzcinowego czy świeżych owoców. Można się skusić na ciasto bożonarodzeniowe z serem i bakaliami, plastry pomarańczowe z nadzieniem i tort Sachera - w sam raz na świąteczne uczty! W książce znalazły się też porady dotyczące kuchni orkiszowej oraz jedenaście reguł wprowadzania orkiszu do codziennej diety. [empik.com].
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
All copies are currently on loan: sygn. 64 C (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: Drogi Czytelniku, trzymasz w ręku jedną z najbardziej osobliwych książek kulinarno-dietetycznych. Jest osobliwa już przez samo swoje źródło. Ani my sami, ani nikt inny nie może powiedzieć, że ją wymyślił lub stworzył. Inspiracją do jej powstania była św. Hildegarda z Bingen.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again